dijous, 13 de juny del 2013

"El Bloc de les Festes Major" ja té un any!

Avui, 13 de juny de 2013, aquesta plataforma digital, o més coneguda com "el Bloc de les Festes Majors", celebra el seu primer aniversari. Ha estat un any ple d'il·lusions, d'entrebancs, ... i sobretot últimament de verdaderes sorpreses. 

Com alguns ja sabeu, el "bloc", neix per tal de solucionar un problema, un problema que 
es va crear en el cercle d'amistats. El problema era ben senzill: que fem aquest cap de setmana? El més senzill era buscar una festa major, per tal d'anar a una festa, sense deixar-nos-hi la "pasta". Bé, des de feia temps, gairebé un any abans, el meu millor amic, tenia un calendari compartit amb uns quants amics en comú, utilitzant la plataforma de "Google Calendar", eina del mateix "Gmail". En aquell calendari hi anàvem afegint les dates de festes majors que ens feien gràcia poder-hi assistir, concerts, correfocs, etc. Al començar el curs de primer de Batxillerat, el calendari quedà un xic obsolet, ningú l'actualitzava, i ja ens anàvem comunicant i informant per anar de festa al mateix moment que quedàvem. 

En aquell moment, vaig començar a fer una tasca molt i molt feixuga, la qual era tenir un document al mateix ordinador, tot apuntant les dates de les festes majors, que ens interessaven, la mateixa tasca que realitzàvem en el calendari, però aquesta vegada en un document. Durant l'any, quan quedàvem  sempre intentava estar a la guaita de les festes majors que podriem anar, malgrat fos tardor o hivern, el cert, és que varem acabant anant-hi a forces. Durant l'any, vaig crear un grup al mateix "Facebook" (el qual encara està en actiu, malgrat molt obsolet, amb molt poques actualitzacions). Allí hi vaig saber veure l'eina que tenia entre les mans, al poc temps d'haver creat el grup, vaig decidir-me per obrir un blog, tot plegat utilitzant l'eina de blogger, amb la qual ja m'havia anat familiaritzant durant el curs. 

El dia que vaig obrir "el Bloc de les Festes Majors", vaig publicar uns tres programes de festes majors i l'endemà un quart, en total varen tenir unes 60 visites repartides entre els quatre programes. No era gaire, però ja estava ben cofoi. En aquell mes, s'hi varen realitzar un total de 450 visites, una mitjana de 26 visites diàries (tenint en compte que el vaig obrir el dia 13). El mes següent, el nombre de visites, tan sols es veié incrementat amb 50 visites de més. I es tancà un agost amb un total de 995 visites fetes. Al setembre, al començar segon de Batxillerat (un curs on teòricament s'ha d'estar al 100%) vaig decidir anar deixant "aparcat" el bloc, tot i que no fou així, el bloc cada dia tenia més visites, i tan sols vaig publicar un parell de programes, però simplement això em va engrescar a intentar-ho de fer durant el curs... Aquell mes, es varen assolir les 3.700 visites, i això encara em va engrescar més. 

Al pas dels mesos les visites anaven augmentant, fins el punt, que vaig decidir obrir una compte a Twitter (@FestaMajorTour) i una altra a Facebook (FM Tour). El cert és que va tenir força èxit, sobretot a la primera xarxa social esmentada. Les ganes de seguir fent la tasca (voluntària) que feia, anaven creixent a mesura que passaven els mesos. Fins el punt d'arribar a publicar 20 programes en un mes de Maig, on estava preparant la bona Selectivitat. 

La iniciativa del bloc, s'ha anat expandint i s'han rebut noves propostes, i col·laboracions, simplement de publicitat mútua a partir de banners a les nostres plataformes; com és el cas del programa de Ràdio Badalona (Denominació d'Orígen), el portal d'oci i turisme del Maresme (Maresme Turisme) i amb el que duem més temps, amb el diari digital del Baix Llobregat (elBaix.cat). Per altra banda constantment s'està rebent bones noticies per totes bandes, i noves propostes de projectes similars a aquest.

Les ganes de continuar fent aquest hobbie, no paren de crèixer, i alhora les ganes de crear algun projecte, amb més cara i ulls no paren d'augmentar paral·lelament a l'anterior. El suport personal que és pot tenir, en un cas com aquest, o el de la xarxa, és indiscutible (majoritariament) segons el que diuen les enquestes del mateix bloc. És per això que la iniciativa seguirà en peu, mentre hi hagi gent a qui li interessa l'activitat d'aquest "Bloc de les Festes Majors", ja que el bloc, si que és cert que podriem definir-ho com a un hobbie per a mi, però el que no es pot refusar, és que aquest hobbie és per a mi, i és per a tots, per que tal com és diu: "Tots Fem Festa Major", però també és cert que "Tots Fem el Bloc de les Festes Majors"!! 

Moltes gràcies pel suport, i a seguir caminant amb la nostra cultura!!

#TotsFemFestaMajor
#FMTour1Any

Atentament:
Pau Pujol Vilà (blogger de FM Tour)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada